Για ομάδες υψηλού κινδύνου


Οι παρεμβάσεις επιλεκτικής πρόληψης αφορούν άτομα και ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο χρήσης ουσιών ή ανάπτυξης άλλων βλαπτικών μορφών συμπεριφοράς, όπως παιδιά που έχουν εγκαταλείψει πρόωρα το σχολείο, νεαρά άτομα με παραβατικότητα, παιδιά που μεγαλώνουν σε δυσλειτουργικό περιβάλλον, ζουν μακριά από τη γονική τους οικογένεια ή κατοικούν σε γειτονιές και περιοχές με έντονα κοινωνικά προβλήματα και αυξημένη χρήση ουσιών κ.ά.

Για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο της επιλεκτικής πρόληψης το ΚΕΘΕΑ έχει αναπτύξει συνεργασίες με επιμελητές ανηλίκων, παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες, φορείς και ιδρύματα παιδικής προστασίας κ.ά. Εκτός από παρεμβάσεις που απευθύνονται στα ίδια τα παιδιά, τους εφήβους και τις έφηβες, το ΚΕΘΕΑ ενημερώνει και εκπαιδεύει τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: για την Αττική, με το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ στο 210 9212961, 2109212391, info@prevention.gr ή με τα κατά τόπους θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ για την υπόλοιπη Ελλάδα.