Τα ζυμαρικά της ΙΘΑΚΗΣ στην αγορά


Τις πρώτες του συνεργασίες ξεκινά το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ για την προώθηση των νέων πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων του Αγροκτήματός του. Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης «βίος coop» διαθέτει τα ζυμαρικά της ΙΘΑΚΗΣ στο συνεταιριστικό του κατάστημα και τα προωθεί στις εκδηλώσεις που συμμετέχει. Επίσης, τα καταστήματα «Ζύθος» θα συμπεριλάβουν τα ζυμαρικά στο μενού τους, προβάλλοντάς τα με ειδικό έντυπο.

Η ποιότητα των προϊόντων και η υποδοχή που είχαν οδήγησαν στον προγραμματισμό των καλλιεργειών του επόμενου έτους με έμφαση στην παραγωγή σκληρού σιταριού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ζυμαρικών σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και να υποστηριχθεί μια δυναμική έξοδος στην αγορά.

Όλα τα προϊόντα του Αγροκτήματος παράγονται με τρόπους που σέβονται τη φύση και τον άνθρωπο, είτε ως παραγωγό είτε ως καταναλωτή. Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ προσβλέπει στην απόκτηση των αναγκαίων υποδομών για τη δημιουργία μιας οικοτεχνίας παραγωγής ζυμαρικών, ώστε όλη η διαδικασία παραγωγής να γίνεται από το Αγρόκτημα.

Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ 3 με τίτλο: «Καλλιέργεια της γης και απεξάρτηση» αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Αγροκτήματος της ΙΘΑΚΗΣ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εντάσσεται στο θεραπευτικό έργο του ΚΕΘΕΑ.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη στο: http://webtv.ert.gr/ert3/agroweek/25noe2017-agroweek-kalliergia-tis-gis-ke-apexartisi/