Βραβείο ΑΙΓΙΣ στο ΚΕΘΕΑ για την απεξάρτηση από το διαδίκτυο


Το Συνέδριο ICT SECURITY WORLD για την ψηφιακή ασφάλεια τίμησε το ΚΕΘΕΑ με το φετινό βραβείο ΑΙΓΙΣ. Η βράβευση αφορούσε τα προγράμματα που έχει δημιουργήσει το ΚΕΘΕΑ για εφήβους και νεαρούς ενήλικες που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο και τα video games.

Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να περιοριστεί ο χρόνος που καταναλώνεται μπροστά στον υπολογιστή και η ενασχόληση με τα video games, και να μπορέσει ο νέος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ηλικίας του. Τα προγράμματα ενθαρρύνουν την εκπαίδευση, τη συναναστροφή με φίλους και την ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες.  Συγχρόνως, ενισχύονται οι δεξιότητες επικοινωνίας του νέου με σημαντικούς άλλους και η αυτοαποτελεσματικότητά του, ενώ διερευνώνται τυχόν ψυχικές διαταραχές που μπορεί να συνυπάρχουν με τον εθισμό ή τη συμπεριφορά κατάχρησης. Η προσέγγιση είναι εξατομικευμένη. Το περιεχόμενο, η συχνότητα και η διάρκεια της παρέμβασης εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε ατόμου, ενώ υποστηρίζεται και το στενό του περιβάλλον.

Τo ICT Security World είναι μια ετήσια συνάντηση επαγγελματιών, τεχνοκρατών, ειδικών και επιστημόνων στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Τo φετινό ICT Security World, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, διοργάνωσαν το ΙCT Forum και η Ερευνητική Ομάδα Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (INFOSEC) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.