ΒιβλιοΥποθέσεις: ένα περιοδικό μέσα από τη φυλακή


Με σημείο αφετηρίας τη φυλακή, αλλά προορισμό τους ανοικτούς ορίζοντες, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού ΒιλιοΥποθέσεις. Το περιοδικό ασχολείται με τον πολιτισμό, τις ιδέες και την τέχνη του λόγου, και είναι καρπός δουλειάς της ομώνυμης Ομάδας Λογοτεχνίας του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, που λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια στις φυλακές Διαβατών.

Εκτός από κείμενα και μαρτυρίες των μελών της Ομάδας Λογοτεχνίας, το περιοδικό φιλοξενεί επίσης κείμενα και συνεντεύξεις πεζογράφων και ποιητών που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί τις ΒιλιοΥποθέσεις στις φυλακές. 

Στόχος του περιοδικού είναι να δημιουργήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας που θα συνδέει τη φυλακή με την κοινωνία, να αναδείξει την κοινή ουσία των ανθρώπινων βιωμάτων, πέρα από διαχωριστικές γραμμές, και να καταρρίψει στερεότυπα και προκαταλήψεις γύρω από τη χρήση και τον  εγκλεισμό.

Οι ΒιβλιοΥποθέσεις τυπώνονται στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ και διατίθενται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και τεύχη, μπορείτε να επικοινωνείτε με ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: info@kethea.gr και 2310 544939.