Τριήμερο ανοικτών εκδηλώσεων από το ΚΕΘΕΑ στην «Τεχνόπολις» 25-27 Ιουνίου


Τρεις ημέρες ανοικτής επικοινωνίας με την κοινωνία  διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Μηχανουργείο, Πειραιώς 100, Γκάζι, από τις 25 μέχρι 28 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου). Συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, το ΚΕΘΕΑ πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη τη χώρα με το σύνθημα «Η δύναμη ν’αλλάζεις», επιδιώκοντας να διαδώσει το μήνυμα ότι για την εξάρτηση υπάρχει θεραπεία, αρκεί να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των εξαρτημένων σε αυτήν. 

Για 3 ημέρες στο Γκάζι τα θεραπευτικά προγράμματα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρουσιάζουν εκθέσεις,  στήνουν δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, οργανώνουν δρώμενα και ενημερώνουν για τις ανάγκες της κοινωνίας για απεξάρτηση και επανένταξη την εποχή της κρίσης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» και συναυλία για την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και του 18ΑΝΩ.

Τρεις μέρες για να μιλήσουμε ανοιχτά για την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό μακριά από μύθους, στερεότυπα και προκαταλήψεις. 

Τρεις μέρες αφιερωμένες στη ζωή,  στη δύναμη των ανθρώπων να αλλάζουν και στην προσφορά «των στεγνών» προγραμμάτων στην κοινωνία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Πρόγραμμα

25 Ιουνίου: Απόγευμα: από τις 6 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα. 
26 Ιουνίου: Πρωί: Από τις 11 π.μ έως τη 1 μ.μ., Απόγευμα: Από τις 6 μ.μ. έως τις 1 μετά τα μεσάνυχτα. 
27 Ιουνίου: Απόγευμα: από τις 6μ.μ έως και τις 12 τα μεσάνυχτα.  

Εκθέσεις: Θεατρικής μάσκας και κεραμικών αντικειμένων, φωτογραφίας, αφίσας, χειροποίητων παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Εργαστήρια: Κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων, κομποστοποίησης, κατασκευής κεραμικών κοσμημάτων, σκοτεινού θαλάμου για την εκτύπωση ασπρόμαυρων φωτογραφιών, χαρακτικής

Περίπτερα και ενημερωτικές γωνιές -με τη συνδρομή και των Συλλόγων Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων – για την ενημέρωση των επισκεπτών. 

Συναυλία 26ης  Ιουνίου
Στις 9μ.μ. με την αφιλοκερδή συμμετοχή των: Θανάση Αλευρά, Ηρώ, Θέμη Καραμουρατίδη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μαζί τους και τα συγκροτήματα των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και 18 ΑΝΩ. (Τιμή εισιτηρίου για τη συναυλία: 5 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται: Public, Παπασωτηρίου, www.viva.gr και στα ταμεία της «Τεχνόπολις»).

Πληροφορίες Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ: info@kethea.gr