Γενέθλια στην κορυφή


Με τη συμβολική κατάκτηση της κορυφής του Κισσάβου στα τέλη Οκτωβρίου γιόρτασε φέτος το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τα 31α γενέθλιά του. Τριανταένα χρόνια υποστήριξης και φροντίδας μέσα από την παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης σε άτομα και οικογένειες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Απαντώντας στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει αναπτύξει στην πορεία των ετών ένα δίκτυο προγραμμάτων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εξάρτησης και διαφορετικούς βαθμούς εμπλοκής με το πρόβλημα: Πρόγραμμα διαμονής και ανοικτό πρόγραμμα για τη χρήση παράνομων ουσιών, πρόγραμμα για την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, παρέμβαση για εξαρτημένους χρήστες στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος, συστηματικές παρεμβάσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης στις εκπαιδευτικές κοινότητες και εναλλακτικό σχολείο ενηλίκων.

Το επόμενο διάστημα το έργο του προγράμματος ενισχύεται με τη δημιουργία Πολυδύναμων Κέντρων για διαφορετικές μορφές εξάρτησης και Κινητές Μονάδες στη Λάρισα και στη Λαμία, και με Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.