Το Τρένο της Ζωής του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ κάνει στάση στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής


Στο Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής, Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικός θα βρίσκεται το Τρένο της Ζωής του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ από τις 14 έως τις 30 Ιουλίου. Πρόκειται για μια κατασκευή 5,5 μέτρων μεικτής τεχνικής, ζωγραφικής και ψηφιδωτού, που κατασκευάστηκε από την εικαστική ομάδα του θεραπευτικού προγράμματος στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με βαγόνια εμπνευσμένα από το έργο του Κ. Ακριθάκη και επιβάτες από τη δουλειά του Γ. Γαϊτη, το τραίνο συμβολίζει την πορεία που διανύουν τα μέλη του προγράμματος για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και οι βαλίτσες ό,τι κουβαλούν βαθιά μέσα στην ψυχή τους. Η μηχανή αντικατοπτρίζει την  κινητήρια, εσωτερική  δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του. Οι άνθρωποι  στα βαγόνια συμβολίζουν τους θεραπευόμενους που αγωνίζονται να ξεφύγουν από μια ισοπεδωτική κοινωνία. Οι βαλίτσες γίνονται σύμβολο όλων όσων κουβαλούν στην ψυχή τους και τα εμπιστεύονται στην κοινότητα- ομάδα για να πάρουν βοήθεια .

Νόστος, γνωριμία με τον κόσμο της  τέχνης, ποιότητα στη ζωή, στόχοι, ομαδική προσπάθεια, χαρά και επικοινωνία γίνονται οι αφορμές για την επιβίβαση στο τρένο…