Υποστήριξη για τις εξαρτήσεις την περίοδο της πανδημίας: Πού μπορείτε να απευθύνεστε


Τη δύσκολη αυτή περίοδο είναι σημαντικό, παρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ή αυτο-περιορισμού, οι άνθρωποι που έχουν, προσωπικά ή οικογενειακά, ανάγκη από βοήθεια για θέματα εξάρτησης, να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες. Το ΚΕΘΕΑ έχει προσαρμόσει τη λειτουργία του, ώστε να συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια, διασφαλίζοντας συγχρόνως την προστασία της δημόσιας υγείας, των εξυπηρετούμενων και των εργαζομένων του.

Πού μπορείτε να απευθύνεστε

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα, οι χώροι πρώτη επαφής με το ΚΕΘΕΑ για τους ανθρώπους με προβλήματα χρήσης ουσιών ή εξαρτητικές συμπεριφορές, συνεχίζουν τη λειτουργία τους με αυστηρά μέτρα πρόληψης και μόνο μέσω  τηλεφωνικών ή ατομικών συνεδριών. Δείτε εδώ μου μπορείτε να απευθυνθείτε.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης για μέλη οικογενειών και σημαντικούς άλλους.  Δείτε εδώ πού μπορείτε να απευθυνθείτε.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, με αυστηρή τήρηση του απορρήτου.

Μπορείτε επίσης να απευθύνεστε:

Στο 1145, τη Γραμμή Βοήθειας για τις εξαρτήσεις, καθημερινές 9πμ.-5μμ  και στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: helpline@ketheaithaki.gr

Στο 1114, τη Γραμμή Βοήθειας για την εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια, καθημερινές 9πμ-5μμ, και στην ηλεκτρονική της διεύθυνση:  1114a@kethea-alfa.gr.

Eπικοινωνία για πληροφορίες όλες τις μέρες της εβδομάδας μέσω της σελίδας του ΚΕΘΕΑ στο Facebook:  @ΚΕΤΗΕΑ

 

Δείτε εδώ γιατί οι άνθρωποι με πρόβλημα χρήσης ουσιών ή εξάρτηση μπορεί να είναι πιο ευπρόσβλητοι από τον COVID-19 και με μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών.

Δείτε εδώ τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι στιγμής το ΚΕΘΕΑ στις μονάδες του για την προστασία από τον COVID-19.