“Το χωρίο των ηλίθιων” από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στον Πύργο


Η θεατρική ομάδα του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ σάς προσκαλεί στην παράσταση «Το χωριό των Ηλιθίων» του Νιλ Σάιμον σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:00μ.μ. στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Πύργου.

Είσοδος ελεύθερη.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Ουκρανίας. Μια κατάρα 200 χρόνων έχει πέσει στους κατοίκους του χωριού καταδικάζοντάς τους σε αιώνια ηλιθιότητα. Ο νεοφερμένος δάσκαλος Λέον Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και αφού έρθει αντιμέτωπος με τους όχι και τόσο εύστροφους κατοίκους του, αναλαμβάνει την εκπαίδευση της εξίσου αδαούς Σοφίας την οποία ερωτεύεται. Σύντομα μαθαίνει πως αν δεν εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες, η κατάρα θα πέσει και σε εκείνον.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ αποτελείται από μέλη του προγράμματος σε διαφορετικές φάσεις θεραπείας και δούλεψε υπό τις οδηγίες της εθελόντριας σκηνοθέτιδας Χρυσοθέμιδος Αμανατίδη. Για να υλοποιηθεί η παράσταση έχουν επίσης συνδράμει εθελοντικά οι:  Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, που παραχώρησε τα κοστούμια, Χρύσα Μαντά, που επιμελείται το μακιγιάζ,  Χρήστος Συκάς στην ηχητική υποστήριξη, Πάνος Ταντής στην ηχογράφηση, Χρόνης Χρονόπουλος στη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση και η γραφίστρια Ιωάννα Κυρίτση που σχεδίασε την αφίσα της παράστασης.

Στον χώρο της παράστασης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.