Η τέχνη στη θεραπεία και την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης


Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής σε συνεργασία με τον Τομέα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ και αφορμή την έκθεση Εκ Νέου μιας νέας γενιάς Ελλήνων Καλλιτεχνών, θα διεξάγει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου (στο ΚΕΘΕΑ) και την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη (στο χώρο του μουσείου) ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτές, θεραπευτές και στελέχη πρόληψης (των δομών του ΚΕΘΕΑ στην Αττική και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τοξικοεξάρτησης) στην αξιοποίηση της τέχνης για την προσέγγιση των ομάδων τους.

Η εκπαίδευση θα είναι βιωματική και θα αξιοποιηθούν τα μέσα και οι δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τέχνη ως μέσο προσέγγισης και ανάδειξης των αναγκών των ατόμων και των ομάδων.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (max. 20) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (education@kethea.gr)  ή με fax (210 9241986) το αίτημα τους (συνημμένη αίτηση) στο ΚΕΘΕΑ έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι τις 12:00.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων προτεραιότητα θα δοθεί :

α) στην αντιπροσωπευτικότητα όλων των δομών
β) σε όσους είναι σε θέση να εφαρμόσουν άμεσα στις δομές τους όσα μάθουν
γ) σε όσους εργάζονται με έφηβους
δ) σε όσους εργάζονται σε δομές εκπαίδευσης και
ε) σε όσους δεν συμμετέχουν την τρέχουσα περίοδο σε άλλα προγράμματα εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Ελένη Ρούσσου, Τομέα Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ, (210 9241993-6 εσωτ. 258).