Συνεργατικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) προγράμματα του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιούν δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς.

Στα Ιωάννινα το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Thess Checkpoint πραγματοποιούν δράση ενημέρωσης και δωρεάν rapid τεστ για HIV και Ηπατίτιδες B και C την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, 10:00 έως 14:00 στον ισόγειο χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου. Η δράση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο Αργοστόλι η Κινητή Μονάδα Ιονίων του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στήνει στην Πλατεία Καμπάνας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού και προφυλακτικών που έχουν διατεθεί από «Θετική Φωνή» από τις 12:00 έως τις 14:00

Στην Κοζάνη το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας,  σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κοζάνης, θα βρίσκεται την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από τις 11.00 έως τις 14.00 ενημερώνοντας τους πολίτες.

Σε 3 πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ θα πραγματοποιήσει την 1η Δεκεμβρίου παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με διανομή εντύπου υλικού και προφυλακτικών που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτόν από τη «Θετική Φωνή». Αναλυτικά οι δράσεις ανά πόλη:

Στην Ορεστιάδα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε χώρο του κεντρικού κτιρίου της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, από τις 10:45 έως τις 13:15.

Στην Κομοτηνή, σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού Exagono του Δήμου Κομοτηνής, στην οδό Βενιζέλου και στον προαύλιο χώρο του κτίριού της Παλιάς Νομικής Σχολής από τις 17:30 έως τις 19:30.

Στην Καβάλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας, θα στην (κεντρική) πλατεία Ελευθερίας με ενημερωτικό περίπτερο από τις 10:30 έως τις 13:30.