Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Ωδείο Αθηνών


To ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών διοργανώνει για τα στελέχη του κύκλο εκπαιδευτικών συναντήσεων με θέμα την αξιοποίηση του θεάτρου ως κοινωνικής μορφής τέχνης στη θεραπεία της τοξικοεξάρτησης. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι θεραπευτές που εργάζονται στο ΚΕΘΕΑ έμπρακτα και βιωματικά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η θεατρική αγωγή να αξιοποιηθεί σε ομάδες εφήβων και νέων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τοξικοεξάρτησης.

Το σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και περιλαμβάνει τέσσερις τετράωρες συναντήσεις κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου με συντονίστρια τη Μαρία Αθηναίου, απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Εμπρός, ειδικευμένη στη θεατρική αγωγή για παιδιά και εφήβους.

Η συνεργασία του Ωδείου Αθηνών με το ΚΕΘΕΑ ξεκινά στο πλαίσιο της προσπάθειας συνέργειας του Ωδείου με φορείς που ασχολούνται με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι πρώην εξαρτημένοι από ουσίες, πιστεύοντας ότι το θέατρο έχει στη δομή του μηχανισμούς απολύτως απαραίτητους για κάθε άνθρωπο και μπορεί σε βάθος χρόνου να βοηθήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας, να αποσυμπιέσει, να ανακουφίσει, να ενώσει, να ανοίξει δρόμους.