Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Εθνικό Θέατρο


Το «Θέατρο Κατ’ Οίκων» αποτέλεσε την αφορμή για το ξεκίνημα μας σταθερής συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ με το Εθνικό Θέατρο. Στόχος της σύμπραξης των δύο φορέων είναι η εμπλοκή των μελών του προγράμματος απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια στη θεατρική πράξη, δεδομένης της σημαντικής συμβολής της στην προσωπική ανάπτυξη των ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τρεις κύκλοι διαδραστικών εργαστηρίων με θέματα: «Άστεγος: Μια έννοια προς εξερεύνηση», «Το ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια» και «Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα». Η ανταπόκριση των μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ ήταν μεγάλη στα εργαστήρια, τα οποία περιελάμβαναν δραματοποίηση κειμένων, ασκήσεις και τεχνικές με στόχο τη βιωματική διερεύνηση των θεμάτων.

Το Φεβρουάριο ολοκληρώνεται ο τρίτος κύκλος των θεατρικών συναντήσεων, ενώ η επιτυχημένη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Εθνικό Θέατρο θα διευρυνθεί και σε άλλους τομείς  στο μέλλον.  

Ο θεσμός του «Θεάτρου κατ’ Οίκων» του Εθνικού αποτελεί μια προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι των κοινωνικά ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων. Άνθρωποι που αδυνατούν να φτάσουν ως τις θεατρικές σκηνές λόγω μεγάλης ηλικίας, αναπηρίας, νοσηλείας, παραμονής σε ίδρυμα ή εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς και άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης, συμμετέχουν στη θεατρική διαδικασία μέσα από δρώμενα που γίνονται στο χώρο τους.