Στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες η ταινία του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες θα προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους «ΑΛΣ, η δική μας θάλασσα», από τις 10 Μαΐου 2021 και για 8 ημέρες. Πρόκειται για ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους αφιερωμένη στη θάλασσα, δημιουργία της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με τη συνεργασία του Animasyros.

Ορμώμενη από την ομηρική λέξη για τη θάλασσα “αλs”, η ταινία αφηγείται την προσωπική ιστορία των δημιουργών της, μελών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που συνδέεται με το θαλάσσιο περιβάλλον, την «αλμυρότητα» της παιδικής ηλικίας, τους ωκεανούς των συναισθημάτων και την ομορφιά του μεγάλου μπλε που μας συγκινεί βαθιά. Η θάλασσα, όπως περιγράφεται στην ταινία, είναι θυελλώδης και ήρεμη, είναι η ίδια η ζωή και η αναμονή, η αναγέννηση και ο μετασχηματισμός. Αυτή η εναλλαγή αντιπροσωπεύει την πορεία των ανθρώπων που δίνουν τη δική τους μάχη στη ζωή, τολμούν να κάνουν ένα μακρύ ταξίδι και έχουν το στόχο να αλλάξουν. Στην αρχή όλα μοιάζουν με όνειρο, αλλά σύντομα γίνονται πραγματικότητα.

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ταινία του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διεκδίκησε μια θέση σε Φεστιβάλ του εξωτερικού. Τον Σεπτέμβριο του 2020 προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στην εκδήλωση του ANIMASYROS και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ της Σύρου. Σήμερα βρίσκεται στην Αμερική για να συμμετάσχει στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες που διαρκεί από τις 10 έως τις 30 Μαΐου.

Το Φεστιβάλ αυτό προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο, την πολιτιστική ανταλλαγή και συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των Ελλήνων κινηματογραφιστών και του Χόλυγουντ. Σύντομα περιμένουμε και τις απαντήσεις από τις αιτήσεις συμμετοχής μας για τα Φεστιβάλ της Λεψίας και του Ρέτζιο της Ιταλίας.

Η ταινία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Animasyros και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.