Στερνό αντίο στον Χρήστο


 

Αγαπημένος συνάδελφος και φίλος, ο Χρήστος Βέττας έφυγε πρόωρα στα 57 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Χρήστος είχε διαγράψει μια μακρά προσωπική και επαγγελματική πορεία, γεμάτη πείσμα και κερδισμένες μάχες. Κανείς μας δεν ήθελε να πιστέψει ότι μπορεί να έχανε αυτή την τελευταία. Eίχε άλλωστε τόσα πολλά ακόμα να δώσει.

Ο πόνος της απώλειας αμβλύνεται από την «κληρονομιά» που άφησε για όλους μας πίσω του ο Χρήστος. Η προσπάθεια που άρχισε ο ίδιος για την υποστήριξη κρατούμενων χρηστών με πρόβλημα χρήσης στις φυλακές της βόρειας Ελλάδας έχει δώσει από καιρό καρπούς. Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ είναι σήμερα ένα καινοτόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρόγραμμα θεραπείας και επανένταξης για κρατούμενους και αποφυλακισμένους, με τη σφραγίδα του Χρήστου και διεθνή ακτινοβολία.

Ο Χρήστος θα συνεχίσει να μας συντροφεύει μέσα από τα καθαρά βλέμματα των ανθρώπων που βοήθησε, μέσα από το έργο του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και μέσα από αναρίθμητες αναμνήσεις κοινής προσπάθειας, μικρές και μεγάλες στιγμές ζωής και δουλειάς που μοιραστήκαμε μαζί του.

Αντίο, Χρήστο…