Στάθηκαν όρθιοι! Τελετή Αποφοίτησης από το ΚΕΘΕΑ


Εκατόν δεκαοκτώ άνδρες και γυναίκες, απόφοιτοι των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, στάθηκαν όρθιοι στο αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, σε μια τελετή ορόσημο για τη νέα πορεία ζωής που έχουν χαράξει.

Τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί», οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ εργάζονται, σπουδάζουν, έχουν δημιουργήσει νέες σχέσεις, κάνουν σχέδια και όνειρα για το μέλλον.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΣΕΦ, οι 118 απόφοιτοι πήραν τον λόγο ξεδιπλώνοντας διαφορετικές ιστορίες και διαδρομές με κοινό παρονομαστή το μήνυμα ελπίδας που εκπέμπουν: Η εξάρτηση δεν αφορά συγκεκριμένο «τύπο» ανθρώπων, δεν είναι ηθική παρεκτροπή, δεν είναι έγκλημα, δεν είναι ασθένεια. Η εξάρτηση μπορεί να θεραπευτεί. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν και να κάνουν πράξη το δικαίωμά τους για ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.

Με πρωτοβουλία των αποφοίτων του ΚΕΘΕΑ στον χώρο της τελετής  συγκεντρώθηκαν από συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν στον Δήμο Μάνδρας για τις ανάγκες των κατοίκων.