Τα ΣΠΙΤΙΑ του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «ΣΠΙΤΙ», που διοργάνωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 2011, η έκθεση παρουσιάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ) στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Μαρτίου έως τις 27 Μαΐου 2012.

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και  προσέφεραν στην έκθεση το δικό τους εικαστικό έργο με θέμα το «ΣΠΙΤΙ».Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει  στη φιλοσοφία των θεραπευτικών κοινοτήτων. Η θεραπευτική κοινότητα, χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φροντίδας, αγάπης, ελπίδας και δύναμης, αποτελεί το «ΣΠΙΤΙ» που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.

Το ΜΜΣΤ εμπλουτίζει την έκθεση με έργα της συλλογής του που σχετίζονται θεματικά με το «Σπίτι». Περισσότερα από είκοσι έργα της μόνιμης συλλογής του συνδιαλέγονται με τις αναπαραστάσεις των 110 σπιτιών και διευρύνουν το νοητικό και συναισθηματικό πεδίο της έννοιας του σπιτιού.  Το ΜΜΣΤ έχει επανειλημμένως αγκαλιάσει το έργο του ΚΕΘΕΑ, φιλοξενώντας δράσεις των θεραπευτικών προγραμμάτων οι οποίες μεταφέρουν μηνύματα στην κοινωνία μέσω της τέχνης.  

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ώρα 20.30
Διάρκειας έκθεσης: 30/03-27/05/2012
Επιμέλεια: Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός τέχνης, Καλλιτεχνικός διευθυντής ΜΜΣΤ