Σχολή Γονέων από το ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο


Το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, και θέλοντας να ενισχύσει τους γονείς στον ρόλο τους, διοργανώνει Σχολή Γονέων με θέμα «Εφηβεία και προκλήσεις την περίοδο της πανδημίας. Ο ρόλος της οικογένειας». Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων στόχος είναι:

  • Η εμβάθυνση στις αλλαγές στις οποίες υπόκεινται οι έφηβοι σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.
  • Η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μεταξύ των γονιών πάνω σε καίρια θέματα της εφηβείας μέσα από παραδείγματα, και η ενίσχυση του ρόλου τους.
  • Η ενημέρωση των γονέων για τυχόν επικίνδυνες συμπεριφορές που μπορεί να αναπτύξουν οι έφηβοι, όπως η χρήση ναρκωτικών ουσίες, η χρήση αλκοόλ και η προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming.
  • Η βελτίωση της στάσης των γονέων και η ενίσχυση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων, προκειμένου να έρχονται πιο κοντά με τα παιδιά τους.
  • Η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για το πώς η περίοδος της πανδημίας επηρέασε την ψυχική υγεία των εφήβων.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη και ώρα 17:00 – 19:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Ενορία Χριστού, κτίριο πρώην ΚΑΠΗ, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας από την πανδημία.

Για δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.:  22430 – 24167, e-mail: kalymnos@kethea-ariadni.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.