Σας ευχαριστούμε!


Το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά, τόσο για το ΚΕΘΕΑ, όσο και για όλους τους οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας που επιχορηγούνται από το κράτος. Εξαιτίας των περικοπών στην ετήσια επιχορήγησή του, το ΚΕΘΕΑ αναζήτησε στηρίγματα στο εσωτερικό του, προχωρώντας σε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και συμπίεση των λειτουργικών δαπανών του, αλλά και στο εξωτερικό περιβάλλον, απευθυνόμενο στην κοινωνία πολιτών και σε φορείς που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το έργο του και να διασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει με συνέπεια εδώ και τρεις δεκαετίες στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους, σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανισμός επιχείρησε να εντείνει τις προσπάθειες αυτοχρηματοδότησής του, εγκαινιάζοντας -μεταξύ άλλων- τη λειτουργία Τμήματος Εξεύρεσης Πόρων στις κεντρικές του υπηρεσίες, να αξιοποιήσει κάθε προσφορά που προερχόταν από ιδιώτες, κοινωφελή Ιδρύματα και εταιρείες (στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), αλλά και να δικτυωθεί με συναφείς φορείς.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν ότι σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ο καταλύτης στη διαδικασία αποδυνάμωσης του κράτους πρόνοιας και η δικλείδα ασφαλείας για την κοινωνική συνοχή και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν εμπράκτως δίπλα μας τη χρονιά που μας πέρασε. Με τη δική σας υποστήριξη, αλλά και με συνείδηση της ευθύνης του έργου μας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη για μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Δείτε την ολοκληρωμένη λίστα με τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ/ ΔΩΡΗΤΕΣ του ΚΕΘΕΑ για το 2012.