Ραδιοφωνική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού


Ραδιοφωνικές εκπομπές μέσα από τη φυλακή οργανώνουν οι κρατούμενες που συμμετέχουν στη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Με τις κρατούμενες στο ρόλο του δημοσιογράφου – οικοδεσπότη και φιλοξενούμενους εκπροσώπους του δημόσιου βίου, η φυλακή μετατρέπεται σε ραδιοφωνικό στούντιο όπου ηχογραφούνται εκπομπές  οι οποίες στη συνέχεια εκπέμπονται από το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84.

Η θεματολογία των 10 συνολικά εκπομπών καταπιάνεται με επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, οι καλεσμένοι προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της κοινωνικής δράσης, του πολιτισμού κ.ά., ενώ οι ηχογραφήσεις γίνονται υπό την καθοδήγηση εθελοντών επαγγελματιών.

Η συνεργασία μεταξύ του ΚΕΘΕΑ και του 9,84, που εγκαινιάστηκε με τη μετάδοση της πρώτης εκπομπής στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αποβλέπει στη δημιουργία ενός νέου, καινοτόμου δίαυλου επικοινωνίας ανάμεσα στη φυλακή και την κοινωνία, αμβλύνοντας προκαταλήψεις και στερεότυπα και ενισχύοντας τις προϋποθέσεις επιτυχούς κοινωνικής επανόδου των αποφυλακιζομένων. Παράλληλα, αποτελεί μια πολύ σημαντική εκπαιδευτική και επιμορφωτική εμπειρία για τα συμμετέχοντα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.