Ψηφίστε για τη δημιουργία Κινητής Μονάδας Υποστήριξης Νέων στην Αττική


Στηρίξτε με την ψήφο σας την υποψηφιότητα του ΚΕΘΕΑ στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΤΕΧΑΝ και κάντε πραγματικότητα τη δημιουργία Κινητής Μονάδας στην Αττική για την υποστήριξη εφήβων και νέων σε θέματα εξαρτήσεων.

Συμμετοχές για την Κοινωνία

Η ΤΕΧΑΝ θα χρηματοδοτήσει με 1.000.000 ευρώ τις προτάσεις που θα επιλέξει με ψηφοφορία το κοινό σε 4 πυλώνες: το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία και τις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόταση του ΚΕΘΕΑ για τη δημιουργία κινητής μονάδας ενημέρωσης και έγκαιρης παρέμβασης για θέματα εξάρτησης η οποία θα απευθύνεται σε εφήβους και νέους σε όλη την Αττική, είναι μία από τις 5 προτάσεις που προκρίθηκαν στον πυλώνα «τοπικές κοινωνίες», προκειμένου να τεθούν στην κρίση του κοινού. Με την ψήφο σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Η μονάδα, στελεχωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμένη με ειδικά διαμορφωμένο όχημα, θα ενημερώνει και θα υποστηρίζει τους νέους για όλα όσα τους απασχολούν σε σχέση με τις νόμιμες και παράνομες ουσίες, την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, τις οθόνες και το Διαδίκτυο.

Η μονάδα θα δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Αττική μέσα από:

·         Εξορμήσεις σε χώρους συγκέντρωσης των νέων, όπως συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις

·         Σταθερά σημεία στάθμευσης, ώστε να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τους νέους.

·         Δικτύωση και συνεργασία με χώρους εκπαίδευσης και υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με νέους για την πραγματοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων με βάση τις ανάγκες.

·         Ενημερωτικά περίπτερα, δουλειά στον δρόμο (street-work), ομαδικές ενημερώσεις-συζητήσεις, ατομική ενημέρωση και συμβουλευτική, παραπομπές σε πιο εξειδικευμένη υποστήριξη, αν υπάρχει ανάγκη.

·         Μουσικά και χορευτικά δρώμενα με τα οποία θα πλαισιώνει τις δράσεις της σε ανοικτούς χώρους.