Το πρώτο DETOX στην Αττική από το ΨΝΑ/18ΑΝΩ, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ


Eγκαινιάστηκε στις 11 Ιουλίου 2022  στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) η πρώτη μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης (DETOX) της Αττικής, αποτέλεσμα σύμπραξης μεταξύ ΨΝΑ/18 ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ.

Η Μονάδα DETOX προσφέρει φαρμακευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για την αντιμετώπιση του στερητικού συνδρόμου από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Στόχος της είναι να αποτελέσει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της απεξάρτησης και της θεραπείας, με την ένταξη όσων υποστηρίζει σε στεγνά προγράμματα απεξάρτησης, αφού αυτοί/ές ολοκληρώσουν τη σωματική αποτοξίνωση.

Η νέα μονάδα διαθέτει 20 κλίνες, που θα καλυφθούν σταδιακά, και η προσέλευση σε αυτή γίνεται σε εθελούσια βάση. Στελεχώνεται από ψυχιάτρους, παθολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και προσωπικό φύλαξης, καθώς και 6 ειδικούς σε θέματα εξαρτήσεων, 2 από κάθε συμπράττοντα φορέα.

Το DETOX χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της περιόδου 2014-2020. Κύριος της πράξης είναι το ΨΝΑ/18ΑΝΩ.

Τηλέφωνο υποδοχής αιτημάτων 210-6454975, καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακου,  09:00-14:00
Διεύθυνση Κέντρου Υποδοχής DETOX: Ιωάννη Σούτσου 14 και Λομβάρδου, Γκύζη

 

Oι φωτογραφίες σε αυτή την ανακοίνωση είναι του Γιάννη Βασταρδή