Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου του ΚΕΘΕΑ, 20/6/2013


Η οικονομική κρίση έχει εντείνει τα προβλήματα και έχει δημιουργήσει νέους κινδύνους για τους εξαρτημένους:  εξάπλωση του HIV/AIDS και της ηπατίτιδας C,  αύξηση όσων διαβιώνουν στο δρόμο,  στροφή σε νέες, οικονομικότερες, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες, ενίσχυση αυτοκαταστροφικών μορφών συμπεριφοράς και αισθητή αποδυνάμωση του κινήτρου για θεραπεία.

Με κεντρικό θέμα τις επιπτώσεις  της κρίσης στους εξαρτημένους και τις νέες δράσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί 

συνέντευξη Τύπου την  Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στις 12 το μεσημέρι
στο νέο Ειδικό Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης 
στην οδό Κουμουνδούρου 28 στην Αθήνα.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν στοιχεία για την κατάσταση του προβλήματος στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αθήνας, ο απολογισμός έργου του ΚΕΘΕΑ για το 2012, οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων προβλημάτων και οι νέες δράσεις του για το 2013.

Η συνέντευξη θα αρχίσει με τα εγκαίνια του Ειδικού Κέντρου Άμεσης Πρόσβασης του ΚΕΘΕΑ, το οποίο απευθύνεται σε χρόνιους χρήστες με υψηλό βαθμό περιθωριοποίησης οι οποίοι είναι αποκομμένοι από δίκτυα και πηγές βοήθειας. Το έργο ανακατασκευής και βασικού εξοπλισμού του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο έγινε εξολοκλήρου με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τα στοιχεία και τις προτάσεις του ΚΕΘΕΑ θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεράσιμος Νοταράς και ο Διευθυντής του Οργανισμού Δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος. Εκ μέρους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην τελετή των εγκαινίων θα μιλήσει ο κ. Γιάννης Ζερβάκης, Λειτουργικός Διευθυντής. 

Θα παρευρεθεί η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ναρκωτικών, κ. Φωτεινή Σκοπούλη.