Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου για το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Θεραπευτικών Κοινοτήτων


Η Οργανωτική Επιτροπή του 17ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (17th European Federation of Therapeutic Communities – EFTC), σας προσκαλεί  σε συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο, με θεματικό τίτλο ‘Everything Flows: Change in the Therapeutic Community’,  θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μια σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (ΕFTC) με το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), το ΑΡΓΩ (Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΣΕΙΡΙΟΣ” του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες από 40 χώρες, το συνέδριο θα επιχειρήσει να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές και προγράμματα για την αντιμετώπιση της εξάρτησης σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και να αποτελέσει πλαίσιο δραστηριοποίησης των ίδιων των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.