Το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για τους μετανάστες καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα


TO ΚΕΘΕΑ MOSAIC καταγγέλλει τις συνεχείς και αυξανόμενες το τελευταίο διάστημα, ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ομάδες κουκουλοφόρων με φασιστικό προσανατολισμό και στοχεύσεις, εφορμούν οπλισμένοι με ρόπαλα και επιτίθενται σε περαστικούς μετανάστες, σε μια προσπάθεια «εκκαθάρισης» της περιοχής από τους αλλοδαπούς με το επιχείρημα της υπεράσπισης των κατοίκων.

Θεωρούμε ότι για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού απαιτείται ευρύτερη κοινωνική συμμαχία και συνεργασία των κατοίκων της περιοχής, των φορέων και των οργανώσεων που υποστηρίζουν την ένταξη των μεταναστών. Οι κοινές δράσεις ενάντια στο ρατσισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση θα οδηγήσουν στη θωράκιση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην εκκόλαψη τέτοιων πρακτικών που σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης.

ΚΕΘΕΑ MOSAIC, Διαπολιτισμικό μεταβατικό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας Μαγνησίας 28 & Ζολιώτη 2, 112 51 Αθήνα, τηλ. 210 8256944, 210 8257164
e-mail: info@kethea-mosaic.gr