ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ & Collettivo lunAzione στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023


Το Πολυδύναμο Κέντρο Ελευσίνας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023-ΕΛΕVΣΙΣ συνεργάστηκε με την ιταλική θεατρική ομάδα Collettivo lunAzione στη δημιουργία του έργου Hosting Elefsina.

Το Πολυδύναμο Κέντρο, μία ολοκληρωμένη θεραπευτική μονάδα απεξάρτησης από τους εθισμούς, ως κομμάτι της τοπικής κοινότητας της Ελευσίνας συμμετέχει στην περφόρμανς Hosting Elefsina με μέλη, εθελοντές/τριες και εργαζόμενους/ες του ΚΕΘΕΑ που ζούνε και κινούνται στην περιοχή της Ελευσίνας. Όλοι/ες μαζί κατέθεσαν το προσωπικό τους βίωμα μέσω ηχητικών συνεντεύξεων. Το υλικό αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου ηχητικού ψηφιδωτού με τις φωνές ανθρώπων της Ελευσίνας.

Θα δημιουργηθεί έτσι μια ηχητική περιήγηση στην πόλη, η οποία θα είναι ταυτόχρονα μια ποιητική εμπειρία: μια δημόσια συνάντηση με την κοινότητα, τους ανθρώπους και το περιβάλλον της. Ένας περίπατος στο χωρικό και συναισθηματικό μονοπάτι, όπως βιώνεται σε αυτήν την πόλη.

Η περφόρμανς-συλλογική δραματουργία που θα παρουσιαστεί στον δημόσιο χώρο της Ελευσίνας από την Collettivo lunAzione τον Νοέμβριο του 2023.