Πολυχώρος πολιτισμού στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ


Νέο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία επιχειρεί το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ μετατρέποντας ένα παλιό κτίριο θεάτρου που βρίσκεται στο χώρο του θεραπευτικού προγράμματος σε ένα σύγχρονο πολυχώρο. Οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν ένα χώρο πολιτισμού για τη Λάρισα, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.ά. Παράλληλα, θα εξυπηρετούν τις θεραπευτικές και άλλες λειτουργίες του προγράμματος  καθώς και το στόχο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα εξαρτήσεων με τη πραγματοποίηση ημερίδων, επιστημονικών συναντήσεων, σεμιναρίων κ.λπ.

Πρόκειται για αυτόνομες εγκαταστάσεις 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων στο 2ο χλμ. της Ε. Ο. Λάρισας-Κοζάνης οι οποίες λειτουργούσαν ως αποθήκη ξυλείας και εξοπλισμού. Η ανακαίνιση – αποκατάστασή τους εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» (ΕΣΠΑ) μαζί με άλλα δυο έργα, που χρηματοδοτήθηκαν απ’ αυτό με το ποσό των 600.000 €.

Στόχος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι να μετατραπεί ο χώρος σε σημείο αναφοράς για τη Λάρισα, φέρνοντας πιο κοντά την πόλη στο πρόγραμμα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ανοικτών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ 2410 251839, info@kethea-exodos.gr