Πολιτιστικό διήμερο από το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο


Ο Σύλλογος Εθελοντών και Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το Στέκι Πολιτισμού “Μετα-μορφώσεις” πραγματοποιούν πολιτιστικές δράσεις Σάββατο & Κυριακή, 4-5 Νοεμβρίου 2023, στο ιστορικό και διατηρητέο κτίριο Στρεφτάρη, Γ. Καρτάλη 48. Στόχος του πολιτιστικού διήμερου είναι η ενημέρωση των πολιτών για το έργο του προγράμματος και η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του διημέρου:

Βazaar βιβλίου και μουσικής: 4-5 Νοεμβρίου, 10:00-21:00, με μεγάλη γκάμα βιβλίων, cd και δίσκων βινυλίου, με τιμές από 0,5 έως 5 €. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη των μελών και των δράσεων του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Βιβλιοπαρουσίαση: 4 Νοεμβρίου, 19:00, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της πεζογράφου και ποιήτριας Λίνας Φυτιλή «Χρυσός Κήπος» (εκδόσεις Βιβλιοπωλείο της Εστίας) από τον καθηγητή αγγλικών και μεταφραστή Παναγιώτη Αλεξανδρίδη (η ιστορική διάσταση των γεγονότων), τη φιλόλογο Ελπίδα Πανάγου (Γη και Γυναίκα στον Χρυσό Κήπο), την ποιήτρια και δοκιμιογράφο Έλενα Ψαραλίδου (η ποιητική της Λίνας Φυτιλή στον “Χρυσό Κήπο), και τη συγγραφέα, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Λίνα Φυτιλή μάς γυρίζει με το βιβλίο της πολλά χρόνια πίσω, στήνοντας ένα σκηνικό όπου ο καθημερινός βίος των συνεταιριστών, των απλών βιοπαλαιστών της γης γίνεται ο καμβάς για να αφηγηθεί μια οικογενειακή ιστορία, μέσα από τα γεγονότα που σημάδεψαν για αρκετές δεκαετίες την ελληνική ύπαιθρο. Η παρουσίαση θα προσπαθήσει να αποκαλύψει σημεία όπου η ιστορία έχει αφήσει τα ίχνη, τα τραύματα, τις αντιφάσεις της αλλά και τα διδάγματά της για το σήμερα.

Δρώμενο μοντέρνου χορού: 5 Νοεμβρίου, 19:00,  από την Ασπασία Σπυροπούλου και την Ιωάννα Κατσούδα. Όπως αναφέρει η Ασπασία Σπυροπούλου για το δρώμενο:  «Σώμα προς… Και η μισάνοιχτη πόρτα φανέρωσε σώμα περίγραμμα ν’ αγωνιά να μείξει ξανά δυναμάρια του, αίσθησες, ορμές μ’ άλλα δοχεία σώματα που οσμίζονται την κίνησή του μπρος για ν’ ανθιστεί ολόκληρο».