Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δικτύου Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ στο Θησείο


Δεκαήμερο πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων,  από 5 έως και 15 Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΜΕΛΙΝΑ», στο Θησείο, αίθουσα ισογείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στόχος των εκδηλώσεων  είναι να  αποτελέσουν σημείο σύγκλισης διαφορετικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης και ανθρώπων, και να αναδείξουν την προσωπική δημιουργία και τον πολιτισμό ως προστατευτικούς παράγοντες απέναντι τόσο στη χρήση ουσιών όσο και άλλες μορφές συμπεριφοράς που ενέχουν κινδύνους για το άτομο.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:30 με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας όπου θα συμμετάσχουν ο Πλάτωνας Ριβέλλης και το κιθαριστικό ντουέτο «SAUDADE guitar duo». Η έκθεση περιλαμβάνει 25 φωτογραφίες δρόμου διαστάσεων 1,20Χ0,90cm, στιγμιότυπα με μια φρέσκια, προσωπική ματιά στην καθημερινότητα και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Οι φωτογραφίες είναι  αποτέλεσμα της δημιουργικής δραστηριότητας νέων και γονιών που υποστηρίζονται από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ. Θα  λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο 10:00-20:00 και τις Κυριακές  10:00-14:00.

Η έκθεση πλαισιώνεται από απογευματινές  παραστάσεις συγκροτημάτων των Μουσικών Σχολείων και  μουσικών συνόλων, βραδιά αφήγησης παραμυθιών και ενημερωτική ομιλία για το ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη. Σε όλη τη διάρκειά των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο με έντυπο υλικό και εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης της χρήσης ουσιών (τηλ. επικοινωνίας :210-9212961).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

·         19:30: Εγκαίνια έκθεσης με τη συμμετοχή του Πλάτωνα Ριβέλλη και του κιθαριστικού ντουέτου «SAUDADE guitar duo»

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

·         18:30-19:30: Μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

·         17:30-18:30: Μουσική εκδήλωση από τα Μουσικά Σχολεία Πειραιά και Παλλήνης

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

·         17:30-19:30: Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη πρόληψη  των εξαρτήσεων» από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

·         17:30-18:30: «Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου».  Αφηγήτριες: Βέρα Αισώπου & Χρύσα Πορίχη

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

Το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης που απευθύνονται στην τοπική κοινωνία, την οικογένεια, εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων,  εφήβους και νέους με συμπεριφορά υψηλού κινδύνου, προβλήματα χρήσης ουσιών και προβληματική ενασχόληση με  το Διαδίκτυο.  Προσφέρει επίσης εκπαίδευση και εποπτεία σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πρόληψης και παράγει εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο παρεμβάσεων αγωγής υγείας και πρόληψης.

Στοιχεία επικοινωνίας Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ.: Τ: 210 9212961, info@prevention.gr.  www.prevention.gr