“Ποδηλατογραφήματα” από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει μια βόλτα με το ποδήλατο; Την απάντηση δίνει η νέα έκδοση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τίτλο «Ποδηλατογραφήματα», που βρίσκεται επί του πιεστηρίου στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ.

Τα Ποδηλατογραφήματα, με κείμενα, φωτογραφίες και ζωγραφιές μελών του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων και του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ξετυλίγουν το νήμα μιας ποδηλατικής διαδρομής που άρχισε πριν από τρία χρόνια και κρατεί καλά ακόμα.

Οι κυριακάτικες ποδηλατικές εξορμήσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας, λειτουργώντας ως βαλβίδα εκτόνωσης στους περιορισμούς της καραντίνας, και έκτοτε έγιναν αγαπημένο και αναπόσπαστο κομμάτι της συμμετοχής στο πρόγραμμα. Δεν γέννησαν μόνο κείμενα και εικόνες με θέμα το ποδήλατο και την εμπειρία της θεραπείας, αλλά και νέες ιδέες: ποδηλατοδρομίες που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή  κοινού και τη σύμπραξη τοπικών φορέων και τον σχεδιασμό ενός πολυχώρου-καφέ με άξονα το ποδήλατο που θα λειτουργεί ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Πάνω στο ποδήλατο, με το μολύβι στο χέρι και μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του Πολυδύναμου  Κέντρου Χανίων μάς μιλούν στα «Ποδηλατογραφήματα» για τη «δύναμη που παίρνεις, όταν καταφέρνεις το αδύνατο μέχρι χθες. Ποδηλατώντας όσο και γράφοντας».

Εκτός από τους θεραπευτές και τις θεραπεύτριες του προγράμματος, συνοδοιπόροι στις διαδρομές τους ήταν:

  • η εθελόντρια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά Κατερίνα Νανούρη, που συντόνισε την ομάδα δημιουργικής γραφής,
  • ο Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ, που προσέφερε επιστημονική καθοδήγηση, ώστε τα μέλη να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά θεραπευτικά οφέλη από την ενασχόληση τους με το ποδήλατο,
  • και η δημιουργική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, που εικονογράφησε τις 6 κάρτες οι οποίες συνοδεύουν την έκδοση.

Πληροφορίες: Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, τ. 28210 87040, e-mail: chania@kethea-ariadni.gr

To έργο στην εικόνα της ανάρτησης είναι της Ειρήνης Παρασχάκη, θεραπεύτριας και συντονίστριας της δημιουργικής ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.