Ο ΠΙΛΟΤΟΣ συνεχίζει τις πτήσεις του


Οκτώ χρόνια λειτουργίας γιορτάζει το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ που απευθύνεται σε χρήστες ουσιών, ανεξαρτήτως ηλικίας, και τις οικογένειές τους στη Μαγνησία. Με έδρα το Βόλο, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ έχει εξελιχτεί σε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Σε ετήσια βάση προσφέρει περισσότερες από 170 θέσεις συμβουλευτικής, ψυχικής απεξάρτησης και επανένταξης, υποστηρίζει 200 περίπου γονείς και άλλα μέλη του στενού περιβάλλοντος των χρηστών και τουλάχιστον 250 έφηβους και ενήλικους κρατούμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα  της ευρύτερης περιοχής.

Η θεραπευτική  πρόταση και ο κοινωνικό ρόλος του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ έχουν αναγνωριστεί από τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλίας. «Το πρόγραμμα κάνει εξαιρετική δουλειά, καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες και συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με σεμνό και ουσιαστικό λόγο» σημείωσε πρόσφατα  ο Απόστολος Παντσάς, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

Οι μελλοντικοί στόχοι του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ αφορούν την ανάπτυξη νέων δομών με προτεραιότητα τη δημιουργία ξενώνα διαμονής για άτομα που δεν έχουν στέγη στο Βόλο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δεχθούν υπηρεσίες.