Περιήγηση στον «αόρατο Πειραιά» από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και άλλους φορείς


Λόγω της πανδημίας κορονοϊού και των προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας η περιήγηση στον “αόρατο Πειραιά” αναβάλλεται.

 

Στις 15 Μαρτίου 2020 το  ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ συμπράττει με το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ», την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ», τον ΚοιΣΠΕ «ΠΛΩΡΗ», το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και τη δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους» σε μια διαδραστική περιήγηση που οι συντελεστές σχεδίασαν από κοινού με θέμα την αστεγία. Η πρώτη αυτή διαδραστική περιήγηση στον Πειραιά για την αστεγία έχει στόχο να προκαλέσει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα, αξιοποιώντας τη ματιά των ίδιων των ανθρώπων που την βίωσαν ή την βιώνουν ακόμη. Αίτημα όλων των συμμετεχόντων είναι να αναγνωριστεί το φαινόμενο με πραγματικούς όρους και το ζήτημα της στέγης να αποτελέσει κοινή υπόθεση, πέρα από τα όρια της φιλανθρωπίας. Θα συζητηθούν, επίσης, προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπισή του.

4 σημεία, 4 θέματα, 4 ματιές

Πρώτος σταθμός : HΣΑΠ Πειραιά στις 10.00. Θέμα: «Άτυπη αστεγία»

Δεύτερος σταθμός: ΠΥΛΗ 9 στο λιμάνι στις 10.45. Θέμα: «Αστεγία και τοξικοεξάρτηση»

Τρίτος σταθμός: KIOΣΚΙ της Πλατείας ΚΟΡΑΗ στις 11.30. Θέμα: «Αστεγία και κοινωνικο-οικονομικά αίτια»

Τέταρτος σταθμός: Πεζόδρομος Μακράς Στοάς, Aγία Τριάδα στις 12.15. Θέμα: «Αστεγία και ψυχική ασθένεια»

Τελικός Σταθμός: Στοά Πύργου Πειραιά. Τελική εκδήλωση στις 13.00

 

Θα προηγηθούν στις  13 και 14 Μαρτίου οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 13/03, στις 18.00 : Έκθεση επώνυμων φωτογράφων στην είσοδο του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στον ΗΣΑΠ Πειραιά
  • Παρασκευή 13/03, στις 20.00: Προβολή ταινίας στο Στέκι του «Λιμανιού της Αγωνίας» (Πραξιτέλους 78 και Ελευθερίου Βενιζέλου, Πειραιάς)
  • Σάββατο 14/03, 11.00-13.00: Τουρνουά ποδοσφαίρου στα Βοτσαλάκια με τις ομάδες: «Εθνική Αστέγων», «ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ», «Απόφοιτοι ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ», Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Πειραιά.