Παρουσίαση του βιβλίου


Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19.00

«Μπεντίρ & Νταούλι» 

Η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 7.00 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου

«Μπεντίρ & Νταούλι»
Η δημιουργία ως μέσο απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Μουσείου και θα πλαισιωθεί από  ρυθμικό δρώμενο μελών της ομάδας κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και συναυλία της Smyrna orchestra.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα και σύμβουλου οργανισμού του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει την έδρα του στην Αττική και απευθύνεται σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών άνω των 21 ετών και τις οικογένειες τους. Στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή άλλες ουσίες.

Στόχος της έκδοσης του βιβλίου «Μπεντίρ και Νταούλι», Η δημιουργία ως μέσο απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι η παρουσίαση του θεραπευτικού προγράμματος μέσα από το αποτέλεσμα μιας από τις ομάδες δουλειάς που λειτουργούν σε αυτήν από το 2004, και συγκεκριμένα της Ομάδας Μουσικών Οργάνων. Πρόκειται για μια κατάρτιση εστιασμένη στην ελληνική παράδοση, όπου σημαντικό μέρος καταλαμβάνει η οργανοποιία, καθώς και η συντήρηση ή/και επιδιόρθωση μουσικών οργάνων. Στόχος της
έκδοσης επίσης είναι να φανεί ο σκοπός ύπαρξης της ομάδας, καθώς και ο ρόλος που παίζει στη διαδικασία απεξάρτησης των ατόμων.

Πρόσκληση

ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Βαλτετσίου 37, 106 81 Αθήνα
Τ 210 3300779 F 210 3300759

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας
Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα
Τηλ./Fax: 210-3250198, 210-3254119, 210-3254129
www.instruments-museum.gr