Παρουσίαση του βιβλίου «Όταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα» στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ


Το Στέκι Πολιτισμού “Μεταμορφώσεις” του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, τις εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Πέννα, και με την υποστήριξη της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ιωλκού Βόλου, παρουσιάζει το βιβλίο

«Όταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα», της Κατερίνας Μαγγανά 

την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 19.30 στο Στέκι Πολιτισμού Μεταμορφώσεις, Γ. Καρτάλη 48, Βόλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Κλαίρη Κουτρουλή, ψυχολόγος, υπεύθυνη της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ,

η συγγραφέας του, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Μαγγανά

ενώ η Μάρω Αισώπου θα αφηγηθεί ένα συμβολικό παραμύθι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τι μας λέει το σώμα μας που δεν μπορεί να εκφράσει η ψυχή μας με λόγια;

Άγχος, αλλεργίες, χρόνιες ασθένειες, αυτοάνοσα, εξαρτητικές συμπεριφορές, καθώς και επίκαιρες συμπεριφορές όπως το τατουάζ, το piercing και άλλες, γίνονται ενδείξεις μιας ψυχής που αναζητά τρόπο να εκφραστεί. Το βιβλίο επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στην ψυχοσωματική ανθρώπινη περιπέτεια από τις ρίζες της ζωής, την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη πρακτική. Και από τις νεότερες εξελίξεις στη σύνδεση με τα γερά παλιά υλικά, που μένουν πάντα καινούργια σε ό,τι είναι θεραπευτικό για τον άνθρωπο: Την ουσιαστική σχέση και το νόημα όσων βιώνει και μοιράζεται με τους σημαντικούς άλλους και με τον κόσμο.

Υπεύθυνος επικοινωνίας για την εκδήλωση: Ξενοφών Σελπεσάκης, 24210-77055, 23439, 6944903053, educ-pilotos@kethea-pilotos.gr.