Παρουσίαση του λευκώματος SOUL TATTOO: Βιογραφικές Σωματογραφίες από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ


Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του λευκώματος SOUL TATTOO: Βιογραφικές Σωματογραφίες την Τετάρτη 24.6.2015 στις 19.30 στο Apo Dec (Στρ. Σφέτσου 3, περιοχή Φράγκων, Θεσσαλονίκη).

Πρόκειται για την αποτύπωση ενός πρότζεκτ της ομάδας φωτογραφίας της Θεραπευτικής Κοινότητας με θέμα την αφήγηση ιστοριών μέσα από σύμβολα και εικόνες ανεξίτηλα αποτυπωμένες στα σώματα των μελών του θεραπευτικού προγράμματος. Οι εικόνες πλαισιώθηκαν από σύντομα σχόλια και προσωπικές αφηγήσεις σε σχέση με τα τατουάζ.

Η ιδέα γεννήθηκε σε μια στιγμή της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Εναλλακτικό Σχολείο της ΙΘΑΚΗΣ, την ώρα του μαθήματος της ομάδας φωτογραφίας. «Ο Άγγελος, ένας από τους μαθητές της ομάδας, πήρε τη μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τα τατουάζ που είχε πάνω στο σώμα του.»

Τέχνη και δερματοστιξία, κείμενο και φωτογραφία, έκφραση και αποδοχή, πόθοι, προσδοκίες, αποφάσεις, εικονογραφημένα στο κορμί ιδεώδη και σύντομα σλόγκαν με ανεξίτηλο μελάνι, ιχνογραφούν ένα απέριττο αλλά ηχηρό λεύκωμα.

Το λεύκωμα προλογίζουν οι κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου – μελετητής φωτογραφίας και ο κ. Αποστόλης Βερβερίδης – κοινωνιολόγος ψυχοθεραπευτής.

Το λεύκωμα θα πωλείται στις εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, στο ΚΕΘΕART    (Πίνδου 4), και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. 

Η εκτύπωση έγινε στη Μονάδα Γραφικών Τεχνών του ΚΕΘΕΑ «ΣΧΗΜΑ και ΧΡΩΜΑ».

Τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες:

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, 6972234070- 2310 797662, 2310 253534

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ 6947203773