Παρουσίαση του δίσκου «Μια συμφωνία για την ΙΘΑΚΗ»


ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΑΛΑΝΗ, ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ, VASSILIKOS, MAQUAIRE

«Αγοράζοντας αυτό το CD, δεν αγοράζεις τη Γαλάνη, ή τον Κότσιρα. Αγοράζεις την αξιοπρέπειά σου»

Δήμητρα Γαλάνη από την παρουσίαση του CD

Το  συλλεκτικό και επετειακό άλμπουμ, «ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ», παρουσίασε η Feelgood Records και το ΚΕΘΕΑ την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» συντελεστές του άλμπουμ, όπως οι Φαίδωνας Καλοτεράκης, Αντώνης Σουσάμογλου, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας,  Δώρος Δημοσθένους, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, δημοσιογράφοι, αλλά και εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ, όπως οι Γιώργος Μπαρδάνης, Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Βασίλης Γκιτάκος, Διευθυντής ΚΕΘΕΑ, Βασίλης Καλαμπαλίκης, Υπεύθυνος Ιθάκης, Γιώργος Καραβελάκης, Διευθυντής Τυπογραφείου ΚΕΘΕΑ Σχήμα και Χρώμα.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή video από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τις συνεντεύξεις των ερμηνευτών – Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννη Κότσιρα, Δώρο Δημοσθένους, Severine Maquaire.  Αμέσως μετά ο υπεύθυνος ρεπερτορίου της Feelgood Records, Χρήστος Καρυώτης καλωσόρισε τον κόσμο και εξέφρασε τη χαρά και την τιμή για την κυκλοφορία αυτής της δουλειάς που καταθέτει μια ιδιαίτερη μουσική άποψη και ταυτόχρονα υποστηρίζει το σπουδαίο έργο του ΚΕΘΕΑ.  

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, μουσικός αλλά και επιμελητής αυτού του άλμπουμ. Αρχικά σύστησε τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και στη συνέχεια μίλησε για το σημαντικό έργο αυτού του οργανισμού που πλέον μετράει παραπάνω από 120 μονάδες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το πώς  έχει καταφέρει ν’ αλλάξει την άποψη της ελληνικής κοινωνίας για τον εξαρτημένο άνθρωπο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του άλμπουμ που έκανε στη σύνοδο του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη και για το πόσο παραξενεύτηκαν που σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπως αυτή που περνάει η Ελλάδα, δημιουργήθηκε κάτι τόσο όμορφο, μέσα από την προσφορά πολλών ανθρώπων.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Αντώνης Σουσάμογλου, ενορχηστρωτής του άλμπουμ και εκπρόσωπος της ΚΟΘ, ο οποίος μίλησε για τη σχέση της Ορχήστρας με το ΚΕΘΕΑ και τους ανθρώπους του, ενώ επικεντρώθηκε στο μουσικό κομμάτι λέγοντας: «Αυτό που κάναμε ήταν να σεβαστούμε απόλυτα το τραγούδι, τη μελωδία, τη φωνή, τη φόρμα και ταυτόχρονα να το παρουσιάσουμε με πλήρη συμφωνική γλώσσα, χωρίς η ορχήστρα να είναι σε ρόλο αναγκαστικού φτωχού συγγενή. Δηλαδή το λεξιλόγιο μας είναι καθαρά συμφωνικό.» Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Αλέξανδρο Μυράτ, Διευθυντή της ΚΟΘ, για την εμπιστοσύνη, αλλά και τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη που μαζί μοιράστηκαν το «φόρτο» και την ευθύνη της δουλειάς αυτής.  

Στη συνέχεια η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε για το σημαντικό έργο της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο σύνολο που έχουμε στη χώρα υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και την τιμή που ένοιωσε συμμετέχοντας σε αυτή τη δουλειά. Επιπλέον, επικεντρώθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τον κάθε έναν από μας να αγοράσει αυτό το CD, κλείνοντας με τη φράση «Αγοράζοντας αυτό το CD, δεν αγοράζεις τη Γαλάνη, ή τον Κότσιρα. Αγοράζεις την αξιοπρέπειά σου και χρηματοδοτείς και στηρίζεις την εθελοντική πρωτοβουλία.»   

Ο Γιάννης Κότσιρας στη συνέχεια υπογράμμισε με τη σειρά του το πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλους τους φορείς και τους πολίτες, και δήλωσε: «Είναι τιμή μου να μπορώ να νοιώθω ότι η τέχνη μου δεν είναι μόνο για μένα και ότι μπορώ με αυτό τον τρόπο να συμβάλλω σε οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει έστω και στο απειροελάχιστο αυτή την κοινωνία. Δύσκολο μεν, ελπιδοφόρο δε.» Τέλος, ο Δώρος Δημοσθένους μίλησε για την πρόκληση της συμμετοχής του σε μια τέτοια καλλιτεχνική δουλειά, αλλά και για την συγκλονιστική εμπειρία που είχε γνωρίζοντας τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τελικά πόσο προσέφερα, γιατί περισσότερο κέρδισα από αυτή την εμπειρία.»

Δείτε το δελτίο Τύπου

Ακούστε τα τραγούδια:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJNxdGxKM5qWDievdjPvO09BZWjM_ozS6

Το συλλεκτικό άλμπουμ «Μια Συμφωνία Για την Ιθάκη» κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από τη Feelgood Records.