Παρεμβάσεις του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο ΑΠΘ


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με το ΑΠΘ μέσα στον Δεκέμβρη διοργανώνεται σειρά ενημερωτικών συναντήσεων και εργαστηρίων για τους φοιτητές γύρω από τα θέματα της εξάρτησης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους αλλά και την πρόληψη της χρήσης ουσιών στη φοιτητική κοινότητα. Η ατζέντα του Δεκεμβρίου περιλαμβάνει:

«ΖΟΟΜ στην Εξάρτηση» είναι ο τίτλος του πρώτου εργαστηρίου που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  στις 12.12.17, στις 18:00, στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ. Με αφετηρία μια εικονο-ιστορία, θα συζητηθούν οι στάσεις και οι αντιλήψεις των νέων φαρμακοποιών γύρω από την εξάρτηση και θα διερευνηθούν τρόποι διαχείρισης,  στο πλαίσιο του μελλοντικού επαγγελματικού τους ρόλου, περιστατικών που μπορεί σχετίζονται με τη χρήση.

Στις 14.12.17, στις 9:00, στο Τμήμα Ψυχολογίας, πραγματοποιείται βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Χόρτο ή αλκοόλ, ιδού το ερώτημα» για την επεξεργασία των αντιλήψεων και των συμπεριφορών των νέων σε σχέση με τη χρήση νόμιμων και παράνομων  ουσιών.

Στις 18.12.17, στις 12.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο/εργαστήρι και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής.

Επίσης, με πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων κατά των Ναρκωτικών και τη συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής και φορέων απεξάρτησης της Θεσσαλονίκης,  διοργανώνεται ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση γύρω από τις εξαρτήσεις την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 11:00, στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης», 10ος όροφος, στον Πύργο Παιδαγωγικής.