Παράσταση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για τους πρόσφυγες


Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με την 6η Δημοτική Κοινότητα, τον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ και τις Λέσχες Φιλίας (ΛΕ.ΦΙ.) της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, πραγματοποιεί εκδήλωση με στόχο τη συλλογή φαρμάκων για τους πρόσφυγες.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα επιδιώκει να στηρίξει τον αγώνα των προσφύγων παρουσιάζοντας μια καλλιτεχνική παράσταση με ζωντανή μουσική και χορό για την ιστορία του ρεμπέτικου, του τραγουδιού της ελληνικής προσφυγιάς.

Οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή τους, μια πάλη που οι πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών γνωρίζουν καλά, γιατί τη δίνουν καθημερινά. Και όλοι όσοι παλεύουν μιλούν την ίδια γλώσσα. Πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών επικοινωνούν το ίδιο μήνυμα με αυτό των προσφύγων, της θέλησης για ζωή και της διατήρησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, ΜΕΤΡΟ Βικτώρια). Η παράσταση ξεκινά στις 20:00 και η συλλογή των φαρμάκων από τις 18:30.

Συγκεκριμένα συλλέγονται παιδιατρικά φάρμακα, αντιβηχικά, παυσίπονα, αντιβιώσεις, αντιπυρετικά, παστίλιες για το λαιμό. Τα φάρμακα θα διατεθούν για τις ανάγκες προσφύγων μέσω του PRAKSIS.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μία παράσταση από την ομάδα μουσικής της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με τραγούδια που ερμηνεύονται από ζωντανή ορχήστρα με τη φιλική συμμετοχή της Μαίρης Δεναξά. Στο αναλόγιο, αφηγητής διαβάζει κείμενα για την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ένας φόρος τιμής στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, από την πολεμική που δέχτηκε ως την αποδοχή του ως αυτονόητο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης.