Τα Παραμύθια του Εθνικού στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ


Τι στάση κρατούν δυο ποντικοί που παγιδεύονται  σε ένα πηγάδι; Τι κουβαλούν δυο ταξιδιώτες για να ανταμώσουνε τον κόσμο που ανατέλλει; Ποια φράση για όλες τις περιστάσεις γραμμένη σε δαχτυλίδι κρατά τον άνθρωπο σε ισορροπία; Τι κρύβει ένα όνειρο; Πώς μπορεί να κρατηθεί ο ουρανός σαν πέφτει στο κεφάλι σου;

Οι απαντήσεις θα ξετυλιχτούν μαζί με το νήμα της αφήγησης και τους ήχους της μουσικής στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

«Τα παραμύθια του ΕΘΝΙΚΟΥ», συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι βραδιές αφήγησης λαϊκών παραμυθιών απ’ τις άκρες της γης και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με δωρεάν είσοδο, που ταξιδεύουν από χώρο σε χώρο και από ακροατήριο σε ακροατήριο. Επόμενη στάση τους το φιλόξενο νεοκλασικό του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στην οδό Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής.

Ιστορίες περασμένες απ’ του χρόνου το δοκίμι, υποθέσεις μπολιασμένες απ’ τη σοφία και την ανάσα των πολλών, έρχονται ως φωνές απ’ το άχρονο και μαγιά του άτοπου να μιλήσουν για το σήμερα που στριμώχνεται ανήσυχο μα πάντα λοξοκοιτάει στο φως.

Σε εποχές σκοτεινών περιόδων  μοιράζουν απλόχερα την αισιοδοξία και ενδυναμώνουν την ενέργειά μας σε μια λογική μεταστροφής της διάθεσής μας έτσι ώστε να μπορέσουμε τελικά να μπολιάσουμε θετικά την καθημερινότητά μας. Μας υποδεικνύουν λύσεις και δημιουργούν άδηλα διαδικασίες αναστοχασμού και αποκρυστάλλωσης της συλλογικής εμπειρίας του κόσμου. Χωρίς να μας αποκοιμίζουν, μας καθησυχάζουν αφού στο τέλος όλα θα πάνε καλά-και με τη δική μας συμβολή-και μοιράζουν απλόχερα την ελπίδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 210-8640943 (εσωτ. 111)