Παράλληλες εκδηλώσεις από μέλη Θεραπευτικών Κοινοτήτων στο 17ο Συνέδριο της EFTC στη Θεσσαλονίκη


Αυτό το φθινόπωρο η καρδιά της απεξάρτησης χτυπάει δυνατά στη Θεσσαλονίκη!

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στη χώρα μας το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Θεραπευτικών Κοινοτήτων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 500 συνέδρων από 40 χώρες.

Στο κορυφαίο αυτό επιστημονικό γεγονός για τον χώρο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, δυναμικό «παρών» θα δώσουν τα μελή Θεραπευτικών Κοινοτήτων από διάφορες χώρες.

The Voyage of Recovery

Ιστιοπλοϊκό σκάφος με διεθνές πλήρωμα από μέλη Θεραπευτικών Κοινοτήτων θα πραγματοποιήσει συμβολικό διάπλου στο Βόρειο Αιγαίο, καταπλέοντας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οργανωμένο από το θεραπευτικό πρόγραμμα Phoenix Futures της Σκωτίας σε συνεργασία με το  KEΘΕΑ και το ΑΡΓΩ, το ταξίδι θα ξεκινήσεις από τη Σκιάθο στις 16 Σεπτεμβρίου όπου και θα επιστρέψει, αφού παραμείνει για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη (18 & 19/9).

Τα μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων αναλαμβάνουν ως πλήρωμα του σκάφους όλες τις αναγκαίες εργασίες (πλοήγηση, πιλοτάρισμα, σήκωμα πανιών και άγκυρας, μαγειρική και καθαριότητα κ.λπ).

Η θαλασσινή αυτή πρόκληση ενισχύει τις διαπροσωπικές δεξιότητες των συμμετεχόντων και την πορεία τους στο μεγάλο ταξίδι της απεξάρτησης.

Διεθνή αθλητικά τουρνουά

Με τη συμμετοχή ομάδων από Θεραπευτικές Κοινότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα διεξαχθούν, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, διεθνή τουρνουά μπάσκετ και πινγκ-πονγκ.

Το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ, την  Πέμπτη 19  και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 09.30΄ έως τις 13.30΄

Το τουρνουά Πινγκ-Πονγκ θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 16.00΄ έως τις 20.00΄και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 9.30΄έως τις 13.30΄.

 

To 17o Eυρωπαϊκό Συνέδριο Θεραπευτικών Κοινοτήτων διοργανώνεται από το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ, με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ» του Δήμου Θεσσαλονίκης, και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Πληροφορίες: Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ, 210-9241993-6, εσωτ.223, info@kethea.gr