Παραχώρηση ελαιόδεντρων από τον Δήμο Ηρακλείου στο ΚΕΘΕΑ


2.800 ελαιόδεντρα παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με στόχο τη στήριξη της προσπάθειας των μελών του που αγωνίζονται για «καθαρή» ζωή. Οι όροι της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΚΕΘΕΑ αποτυπώθηκαν σε κείμενο  σύμβασης  σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η δωρεάν παραχώρηση τους δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων και της συλλογής του ελαιοκάρπου σε ακίνητα της ιδιοκτησίας του.

Η  σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων:

Δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας  των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα απασχολεί στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος καθώς και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, οι οποίοι θα υποδεικνύονται από τις  Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί. Το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του, ενώ θα αποδίδει και ποσοστό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου.