Τα παγκάκια του ΚΕΘΕΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης


Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ θέλοντας να τονίσει τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες, αξιοποιεί τη δύναμη της τέχνης και συμβολικά δωρίζει δύο εικαστικά έργα/ παγκάκια στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τα δύο παγκάκια τοποθετήθηκαν στις 11/8 στην οδό Ικτίνου, ενώ ένα τρίτο παγκάκι έχει ήδη εγκατασταθεί σε χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τα τέλη Ιουνίου.

Τα εικαστικά αυτά έργα είναι δύο από τα 26 παγκάκια που φιλοτεχνήθηκαν συνολικά, δύο χρόνια πριν, από τα Εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών και τα Εικαστικά Εργαστήρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και την Εταιρεία «Ψυχολογία και Τέχνη» καθώς και από μέλη του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Τα συγκεκριμένα παγκάκια, το πρώτο με τον τίτλο «Οικογένεια» φιλοτεχνήθηκε από το Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το δεύτερο με τον τίτλο: «Η γάτα η ζημιάρα» φιλοτεχνήθηκε από  τα Εικαστικά Εργαστήρια Αρχιτεκτονικής.