Όνειρο ζωής


Τα ονόματά τους στους καταλόγους των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είδαν πριν από λίγες μέρες πολλοί μαθητές των μεταβατικών σχολείων του ΚΕΘΕΑ. Μια μεγάλη επιτυχία από νέους ανθρώπους που κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία της ζωής τους και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη, με κόντρα τον καιρό.

Τα παιδιά αυτά είναι σήμερα φοιτητές των σχολών Σλαβικών Σπουδών (ΕΚΠΑ), Μηχανικών (Πολυτεχνείο Πάτρας), Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (ΤΕΙ Αθήνας), Μουσικής Τεχνολογίας (ΤΕΙ Ρεθύμνου), Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθήνας), Μηχανικών Κλωστοϋφαντουργίας (ΤΕΙ Πειραιά), Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και ακουστικής (ΤΕΙ Ρεθύμνου), Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (ΤΕΙ Χανιών).

Πρόκειται για μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ από όλη την Ελλάδα, τα οποία κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους εντάχθηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μεταβατικών Σχολείων του για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το ΚΕΘΕΑ σε όλα τα στάδια της θεραπείας παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες σχολικής εκπαίδευσης, γενικής επιμόρφωσης, κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού.