Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Σχολές Γονέων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε Χανιά και Ηράκλειο


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο κύκλοι της Σχολής Γονέων που οργανώθηκαν από τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο και στα Χανιά αντίστοιχα.

Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις εξαρτήσεις και τους τρόπους πρόληψης στην εφηβική ηλικία (ανησυχητικά σημάδια, αιτιολογία χρήσης ουσιών-κατάχρηση διαδικτύου, τρόποι αντιμετώπισης την εφηβική ηλικία και τους τρόπους επικοινωνίας με τον έφηβο, τα όρια και το ρόλο των γονιών στην συναισθηματική ωρίμανση του εφήβου.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ανακάλυψαν νέους τρόπους προσέγγισης του παιδιού τους  και ικανοποιήθηκαν πολύ που δούλεψαν μέσα στις ομάδες με βιωματικό τρόπο. Βοηθήθηκαν να κατανοήσουν καλύτερα τη δική τους συμπεριφορά, να ανασύρουν γνώσεις που είχαν μέσα τους και να χτίσουν νέες γέφυρες επικοινωνίας με το παιδί τους.

«Εμείς οι γονείς, στην προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι στον ρόλο μας, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για να παρακολουθήσουμε τη σχολή γονέων. Με την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας και με βιωματικό τρόπο, καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να δούμε καθρεπτισμένες τις αντιδράσεις μας και να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, που επηρεάζει τη ζωή των παιδιών μας. Η ανταλλαγή εμπειριών μάς απενοχοποίησε και μας ενίσχυσε στο γονικό μας ρόλο.

Μέσα από τις συναντήσεις μας κατανοήσαμε καλύτερα τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εφηβείας. Ενημερωθήκαμε για σημαντικά θέματα γύρω από  τις εξαρτήσεις, τα όρια, την επικοινωνία και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Μοιραστήκαμε κοινές ανησυχίες και εμπειρίες. Καταθέσαμε κομμάτια του εαυτού μας και της ψυχής μας. Τέλος μέσα από αυτή τη διαδικασία, γεννήθηκαν νέες φιλίες.»

Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος συναντήσεων από τη Συμβουλευτική  Μονάδα Εφήβων.

Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων για θέματα εξαρτήσεων: Ηράκλειο τηλ: 2810-331034, Χανιά τηλ: 28210-87040