Ολοκληρώσεις ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ: Οι άνθρωποι αλλάζουν


«Η απεξάρτηση είναι δυνατή, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην τελετή ολοκλήρωσης του θεραπευτικού προγράμματος. Η εκδήλωση έγινε στις 16 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.
 
Το πρόγραμμα που λειτουργεί στη Λάρισα από το 1989 παρέχει σήμερα ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις διαφορετικές ανάγκες και των εξαρτημένων και των οικογενειών τους. 

Τα τελευταία χρόνια στο υπάρχον δίκτυο για την αντιμετώπιση της εξάρτησης του έχουν προστεθεί: 
• νέο πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης για χρήστες χασίς και άλλων ουσιών 
• νέο πρόγραμμα για τις «νόμιμες» εξαρτήσεις, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια. 
• Μονάδα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης χρηστών στα Καταστήματα Κράτησης Λάρισας και Τρικάλων 
• Δράσεις Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης με στόχο την υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού που η πιθανή εμπλοκή τους με τη χρήση είναι στο αρχικό στάδιο. 
• εκπαιδευτικές και άλλες πολιτιστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις για την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι πρόσφυγες. 

Η προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι ανθρωποκεντρική και έχει ως κεντρικό άξονα τη διασφάλιση του δικαιώματος των χρηστών στην απεξάρτηση μέσα από την αλλαγή του τρόπου ζωής. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, κ. Γεώργιος Μπαρδάνης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, εκπρόσωπος του ΑΤΑ και της 1ης Στρατιάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, κ. Ιωάννης Καψάλης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, προσωπικό, εθελοντές, συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς των μελών του προγράμματος.