Ωδή στον κώδικα


Μια ξεχωριστή έκδοση βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα είναι η συμβολή της γραφιστικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης  στον εορτασμό των τριακοστών  γενέθλιων  της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας.

Σαράντα τρία (43) δημιουργικά γραφεία της συμπρωτεύουσας αποτύπωσαν γραφιστικά γνωστούς και λιγότερο γνωστούς κώδικες: Κώδικας Braille, Δυαδικός κώδικας, Περιοδικός πίνακας, Σήματα Morse  κ.ά. Η έννοια του κώδικα είναι στενά συνδεδεμένη με τη λειτουργία της θεραπευτικής κοινότητας, καθώς η καθημερινότητά της είναι γεμάτη συμβολισμούς που στοχεύουν στο να αναδειχθεί η καλύτερα πλευρά του ανθρώπου και η δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.

Το αποτέλεσμα της εικονοποίησης των κωδίκων  διακρίνεται για την ευρηματικότητα και την υψηλή αισθητική του, το ίδιο και η εκδοτική μορφή του όλου εγχειρήματος, την εκτύπωση της οποίας  ανέλαβε η  παραγωγική μονάδα ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ. 

Όλοι οι συντελεστές της έκδοσης συμμετείχαν αφιλοκερδώς, θέλοντας να συμβάλλουν στη διάδοση  ενός θετικού μηνύματος για την απεξάρτηση και τη δύναμη του ανθρώπου να αλλάζει τη ζωή του. Τα έσοδά  από της πώλησης της θα ενισχύσουν τη λειτουργία της ΙΘΑΚΗΣ.

Η Ωδή στο Κώδικα πωλείται από το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ στην τιμή των 20€. Πληροφορίες: 2310 797476 και 210 9246021, info@kethea-print.gr