Νύχτες Μουσείων στο ΙΑΕΤ από το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: 30 χρόνιας δράσης και δημιουργίας


To Σάββατο 18 Μαΐου 2019 από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μάς προσκαλεί στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας (IAET) για μια βιωματική εξερεύνηση εκφράσεων πολιτισμού, με τη σφραγίδα των καλλιτεχνικών του ομάδων. Με διττή αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του και τις Νύχτες Μουσείων, το θεραπευτικό πρόγραμμα παρουσιάζει εικαστική εγκατάσταση, έκθεση φωτογραφίας, δύο ταινίες μικρού μήκους, εργαστήρι κατασκευής κρουστών οργάνων, αναδρομική έκθεσης αφίσας από την 30χρονη πορεία του και δρώμενο από τα μουσικά του σχήματα με τη συμμετοχή των ΕΝCARDIA. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προβολές

Θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους Η περιπέτεια του σώματος: Αναγέννηση και Ζεις μόνο μια φορά, αλλά δεν έχεις μόνο μία ευκαιρία, αποτέλεσμα της συνεργασίας των μελών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  με την καλλιτεχνική ομάδα ANIMASYROS. Οι ταινίες δημιουργήθηκαν με μοντέρνες τεχνικές animation, επιχειρώντας να αποτυπώσουν καλλιτεχνικά την ελπίδα που γεννιέται μέσα από την κοινή προσπάθεια για αλλαγή.

Έκθεση φωτογραφίας

Μέσα από τη δημιουργία της ταινίας H περιπέτεια του σώματος: Αναγέννηση προέκυψε η ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας. Ο φωτογράφος Siryo Nave με την ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μιλούν για την αναγέννηση μέσα από καθημερινές εικόνες. Χρώματα, υφές, αντικείμενα, άνθρωποι, στάσεις στη διαδρομή προς την αναγέννηση του ανθρώπου και της φύσης.

Εικαστικό έργο/εγκατάσταση                                            

Η Αναγέννηση είναι ένα συλλογικό εικαστικό έργο που δημιουργήθηκε για τις Νύχτες Μουσείων 2019, μέσα από το καλλιτεχνικό εργαστήριο για μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη. Το έργο εκφράζει τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, την αφύπνιση του σώματος και της ψυχής, και την ανάδυσή τους σε έναν κόσμο ζωής και χρωμάτων.

Αναδρομική έκθεσης αφίσας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μια περιήγηση στην 30χρονη πορεία του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, μέσα από αφίσες που δημιουργήθηκαν για να προβάλουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικολογικές δράσεις του προγράμματος, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου λειτουργίας του. Φτιαγμένες στο ατελιέ ή στο χέρι, οι αφίσες μιλούν με τον δικό τους τρόπο για δράση, όνειρα και δημιουργία, για την ίδια τη ζωή.

Εργαστήρι μουσικών οργάνων

Εργαστήρι κατασκευής κρουστών από την ομάδα μουσικών οργάνων της Εναλλακτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει μαζί τους στην κατασκευή μικρών βροχοποιών και χειροτυμπάνων.

Μουσικό δρώμενο

Ρυθμοί και μελωδίες με τη σύμπραξη 3 μουσικών σχημάτων. Το συγκρότημα των μελών του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  θα παίξει έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Η Κρουστωδία, επίσης μουσική ομάδα του θεραπευτικού προγράμματος, και μέλη των ENCARDIA θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια από όλο τον κόσμο.

 

Ημερομηνία:  Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Ώρες: 18.00-24.00

Τόπος: Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146,  Αθήνα 112 51

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ