Νέο πρόγραμμα δια βίου μάθησης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο σωφρονιστικό σύστημα


Πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο πλαίσιο του ποινικού σωφρονισμού» θα  υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 από τον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του ΑΠΘ, το ΚΕΘΕΑ και καθηγητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική σε θέματα εκπαίδευσης επαγγελματιών που εργάζονται στις φυλακές (CCARTA/FACT), καθώς και τις ανάγκες των επαγγελματιών σε δομές συμβουλευτικής και θεραπείας του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για τους  επαγγελματίες στον τομέα της τοξικοεξάρτησης, το επιστημονικό προσωπικό, και τους υπαλλήλους που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε διάφορες δομές στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων, στάσης και δεξιοτήτων σε θέματα που αφορούν την αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτημένων ατόμων τα οποία βρίσκονται στη φυλακή, την καλή λειτουργία των σχετικών υποστηρικτικών δομών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 250 ωρών, περιλαμβάνει 6 θεματικές ενότητες δια ζώσης διδασκαλίας.

Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα χορηγηθούν:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης (κατόπιν ειδικών εξετάσεων)

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 24/5 έως και 24/6/2016 και μόνον ηλεκτρονικά.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και σε εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Δομής Διά Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. http://diaviou.auth.gr/penal_c ή μπορούν να επικοινωνούν με την επιστημονικό συνεργάτη του προγράμματος κ. Μαρία Μηλαπίδου, Δρ Νομικής, Δικηγόρο (mimmaki@gmail.com).

Δείτε την προκήρυξη