Νέο Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Χίο


Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Β. Αιγαίου του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η νέα μονάδα ενισχύει το Συμβουλευτικό Κέντρο του θεραπευτικού προγράμματος στη Χίο, το οποίο λειτουργεί από το 2017. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του στο νησί για όσους έχουν ανάγκη.

Το Πολυδύναμο Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα και θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρήσης ουσιών ή έχουν αναπτύξει εξαρτητικές συμπεριφορές, όπως αυτές που σχετίζονται με το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο/gaming. Παράλληλα, θα προσφέρει υποστήριξη και στο οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον ατόμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εξάρτησης.

Η νέα μονάδα θα προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες ατόμων με πρόβλημα χρήσης/εξάρτησης, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Όποτε κρίνεται αναγκαίο οι ωφελούμενοι/ες θα παραπέμπονται σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κ.α.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου θα παρέχονται δωρεάν, σε ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς λίστες αναμονής.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Κοντογιάννη 8
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271042507
e-mail: chiospol@kethea-nostos.gr