Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες στην τοξικοεξάρτηση


Ξεκινά ο νέος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμβουλευτική στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης: οι Γνώσεις, οι Δεξιότητες και η Στάση στην Επαγγελματική Πρακτική».  Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε επαγγελματίες με εμπειρία στο χώρο της απεξάρτησης ή/και της ψυχικής υγείας και οργανώνεται από το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής του University of California San Diego, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται η προώθηση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης βάσει ερευνητικών δεδομένων, η αλλαγή της επαγγελματικής στάσης για την κατανόηση των δυνατοτήτων απεξάρτησης και επανένταξης, η απόκτηση δεξιοτήτων μέσω βιωματικών εργαστηρίων σε επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, όπως η κινητοποίηση σε θεραπεία, η πρόληψη της υποτροπής, το μετα-τραυματικό άγχος, η γνωστική-συμπεριφορική προσέγγιση κ.ά.

Το πρόγραμμα προσφέρει συνολικά 50 θέσεις, 30 για τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ και 20 για επαγγελματίες από αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Υγείας φορείς.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Αίτηση συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ (Μαρία Σταϊκοπούλου και Τζίνη Χριστοφίλη), e-mail education@kethea.gr , τηλ. 210- 9241993-6.